Aquest cap de setmana passat, Ada Colau i una quarantena d'alcaldes més -entre els quals Badalona, L'Hospitalet, Terrassa, Sabadell o Castelldefels- van fer arribar un escrit al president de la Generalitat traslladant-li la seva preocupació per la gestió de les targetes moneder que el govern s'ha compromès a facilitar a les famílies vulnerables que tinguin nens escolaritzats amb beques menjador.

Avui, Quim Torra els ha respost que si el procés de tramitació s'ha ralentitzat perquè depèn també dels bancs, però ha confirmat que molts municipis ja les han començat a rebre i que els que encara no les tenen les rebran com a molt tard aquest dimecres. 

En una carta adreçada als alcaldes, Torra defensa la gestió que ha fet el seu executiu per activar el sistema de targetes moneder, que garanteix a les famílies que rebran els diners corresponents als àpats que no han pogut aprofitar des que va decretar-se el tancament d'escoles. A la missiva, argumenta que la coordinació amb els ens locals s'ha mantingut de manera constant. 

Alhora, el president recorda a Colau i la resta d'alcaldes que en el cas dels municipis de més de 20.000 habitants, els responsables dels serveis socials bàsics són els propis ajuntaments.