Quatre presidents de la Generalitat: Jordi Pujol (126è), José Montilla (128è), Artur Mas (129è) i Carles Puigdemont (131è), analitzen l’abans i el després de la pandèmia del coronavirus, que ha sacsejat durament Catalunya.

En sengles articles publicats aquest diumenge a El Punt Avui, els quatre presidents reflexionen sobre el què ha significat l’arribada de la Covid-19, quina Catalunya ha trobat i com afectarà el seu futur.

Així, Jordi Pujol, a l’article ‘La pandèmia avui i demà’, es mostra confiat en que Catalunya superarà la crisi per «l’ànsia de viure que la Humanitat té. I que el nostre país té. I perquè el món té a l’abast aconseguir les eines necessàries per combatre la pandèmia. No ara mateix potser, però aviat. Mentrestant haurem de ser molt i molt disciplinats».

Al seu torn, José Montilla apunta a ‘Fer créixer la confiança’ que la crisi no és un bon moment per buscar l’avantatge polític, tot assegurant que «jugar amb les víctimes del virus per desacreditar un govern i obtenir així rèdits polítics o electorals no és acceptable».

De la seva banda, Artur Mas afirma a ‘No oblidem les nostres fortaleses’ dubta de la capacitat de l’Estat espanyol de superar la crisi perquè «no té capacitat per ell mateix de sortir d’aquest atzucac. És un estat fortament endeutat, que arrossega un alt nivell de frau fiscal i que depèn intensament del turisme».

Finalment, Carles Puigdemont signa ‘Adaptar-se no serà suficient’, on assegura que cal encara la situació post-coronavirus «sent conscients que hi entrem amb algunes febleses que, d’altra banda, s’agreugen per l’obsolescència del model territorial, polític i administratiu espanyol».