El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha assegurat que l'extensió del coronavirus ha demostrat la utilitat de la tecnologia en la política. "Els qui fa quatre dies se’n reien, parlaven de màtrix, de bombolles i repúbliques virtuals per ridiculitzar l'aposta per millorar la democràcia amb la tecnologia, ara descobriran que moltes reunions presencials es podrien fer, perfectament, per videoconferència...", ha etzibat.

Puigdemont ha llançat aquesta reflexió després que aquest dimarts estigui previst celebrar el Consell Europeu extraordinari per tractar el coronavirus, precisament, per videoconferència. "Amb les mesures preventives pel coronavirus alguns descobriran les virtuts de les videoconferències i la tecnologia al servei de la democràcia. Me n'alegro", ha comentat.

"Espero que aquesta tendència no decaigui quan passi l'alerta pel virus. Però fins fa quatre dies, a alguns ens han ridiculitzat i fins i tot ens han prohibit el recurs a la tecnologia per poder fer política: sessions d'investidura i reunions oficials del consell executiu", ha recordat Puigdemont sobre els primers mesos a l'exili.