El PSOE ha presentat davant la Fiscalia General de l'Estat una denúncia per diversos tuits de VOX publicats entre el 18 de gener i el 7 abril ja que consideren que incorren en una "manifesta i reiterada incitació a l' odi i lesionen tant l'honor de l'organització com la del govern" sobre la gestió del coronavirus. Malgrat que tot ja ve d'abans.

En el primer d'aquests tuits, denunciat i publicat el 18 de gener, l'organització de Santiago Abascal entrava en el debat sobre el control parental en aquests termes: "El que no suportem és que us fiqueu a casa nostra i ens digueu com hem d'educar els nostres fills. I menys encara que amb diners públics promoveu la pederàstia ".

vox pederastia

El contingut d'aquest missatge va dur a twitter a suspendre quatre dies després el compte oficial del partit amb l'argument que havia emès missatges que inciten a l'odi. Ara davant la Fiscalia, el PSOE entén que aquests tuits, i els publicats el 2, 6 i 7 d'abril, poden suposar una comissió dels delictes d'injúries i calúmnies, recollit en els articles 205 i 206 de el Codi Penal però, a més, "per la seva gravetat i el seu objecte poden donar lloc a la seva consideració com a delictes d'odi".

A l'abril, Vox es va situar enmig de la polèmica per publicar a twitter una foto de la Gran Via de Madrid manipulada digitalment per mostrar-la plena de taüts, suggerint que el govern espanyol ocultava als ciutadans la dimensió de la tragèdia del coronavirus.

Pel PSOE aquesta foto era una "manipulació injusta" que buscava "crear a la ciutadania una sensació d'inseguretat, por i desconfiança, alterant la ja afectada tranquil·litat dels ciutadans a conseqüència de la pandèmia i amb l'única motivació d'atemptar contra l'honor de govern i provocar una reacció en contra d'aquest ".

En la denúncia davant la Fiscalia, els socialistes també al·ludeixen a atacs de Vox a la xarxa dirigits especialment a representants del PSOE a les institucions i contra la portaveu parlamentària socialista, Adriana Lastra. Per això, el PSOE argumenta davant la Fiscalia que "ningú, ni tan sols una formació política, es pot emparar en la llibertat d'expressió manifestada a través de la crítica política per cometre delictes".