Les mesures dràstiques decretades pel govern espanyol per fer front a la crisi del coronavirus tenen avui lectures molt diferents segons es tracti de la premsa editada a Madrid o a Barcelona. La primera avala les polítiques recentralitzadores imposades pel govern espanyol mentre que la segona destaca la imposició d'un 155 sanitari.

elpais

Així, El País és qui diu les coses més clares aquest diumenge: 'El govern espanyol concentra en Sanitat plens poders", és a dir, buida de contingut les competències autonòmiques.

abc

larazon

Al seu torn, ABC insisteix a burxar en la mala gestió del govern espanyol titulant: 'Sánchez, superat', mentre que La Razón ataca pel mateix camí afirmant que 'La pugna Sánchez-Iglesias frena el pla antiepidèmia', afegint en subtítol que 'Torra i Urkullu arremeten contra el comandament únic perquè és un "155 encobert"'.

elmundo

Finalitzem el repàs a la premsa madrilenya amb El Mundo, que considera que 'Sánchez decreta un confinament flexible'.

Tot plegat, quatre portades que malgrat fer sang amb les desavinences entre els dos socis de govern, PSOE i Podemos, avalen unes mesures que suposen que Catalunya perdi el control sobre els Mossos d'Esquadra o la política sanitària, un 155 per la via d'emergència molt en línia amb el discurs de Pedro Sánchez, que considera que la unitat d'Espanya és la millor garantia per superar la crisi del coronavirus i que passen per sobre del fet que els decrets d'ahir obliden la intenció de Quim Torra de confinar Catalunya.

elpuntavui

lavanguardia

el periodico

ara

Ben diferent és la premsa editada a Barcelona, que destaca principalment la recentralització que suposa la situació d'alarma actual. El Punt Avui titula 'Desgavell', i destaca que l'estat d'alarma 'Recentralitza Mossos i salut i obvia el confinament que volia el Govern'. La Vanguardia, al seu torn, recorda que 'El govern espanyol assumeix el comandament únic i decreta el tancament total'. El Periódico titula 'Confinats' i afegeix una declaració de Sánchez: "L'autoritat en tot el territori és el govern espanyol'. Finalment, l'Ara titula 'Recentralització pel coronavirus'.