La donació que ha fet el Partit Popular de Jerez de la Frontera (Cadis) de màscares i granotes d'un sol ús en paquets amb el logo del partit es gira en contra d'aquesta formació una vegada s'ha sabut, segons avança El Plural, que es tracta de material no homologat i que pot posar en risc la salut dels que l'utilizen.

Així ho ha confirmat la delegada d'Acció Social i Majors de Jerez, Carmen Collado, que ha recordat el risc potencial que pot suposar l'ús del material ja que es tracta de "màscares que no estan autoritzades per a aquest ús per la Junta d'Andalusia", afegint que, a més, la distribució d'aquest tipus de material per part d'un partit polític podria ser "una irregularitat greu" i per tant, constitutiva de delicte.

Tal com va avançar 'La veu del Sud', la iniciativa s'havia fet conjuntament amb la Germandat del Perdó, però sembla ser que al final ha estat un despropòsit, ja que la distribució, amb paquets clarament identificats amb el logotip del PP, el que converteix el suposat material humanitari en "marxandatge en meitat d'una crisi sanitària". Collado ha apuntat que si el PP tenia aquest material, el correcte hauria estat lliurar-lo a l'administració, perquè avalués la seva idoneïtat i, arribat el cas, encarregar-se de la seva distribució.

Per la seva part, el PP de Jerez ha intentat desmentir la informació mostrant imatges del material però no dels paquets, que és on se situaria clarament el logo del partit.