El vicepresident segon i ministre de Drets Socials, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimecres al PP que deixi de "competir amb Vox a veure qui diu la barbaritat més grossa" i que "torni a la Constitució i al patriotisme", per participar en els pactes de reconstrucció del país quan se superi la pandèmia del coronavirus. Ha estat després que el secretari general dels populars, Teodoro García Egea, hagi acusat el govern espanyol, que titlla de "comunista", d'estar causant "milers de morts".

Així ho ha assegurat el dirigent del PP durant la primera sessió de control al govern espanyol que se celebra des que va començar l'estat d'alarma, en la qual ha responsabilitzat l'executiu d'estar "enviant la gent a lluitar sense protecció" davant l'"enemic invisible" del coronavirus, i a Iglesias, de "posar la ideologia per sobre de la salut dels espanyols".

"Els falta previsió i els sobra propaganda. Han actuat amb irresponsabilitat i negligència", ha sentenciat García Egea, a la qual cosa el vicepresident ha respost demanant al PP que "reflexioni" sobre el paper que està jugant com a principal partit de l'oposició. "Estan decebent una part fonamental de la ciutadania que ens vol veure units", ha avisat.

També demana reobrir les escoles

Per la seva part, la diputada popular Sandra Moneo ha reclamat a la ministra d'educació que "pressioni" el ministre de Sanitat perquè es reobrin les escoles, un fet que Isabel Celaá ha considerat "irresponsable" i fora de lloc. "Vostè considera que pressionar el ministre ens pot portar a una solució?", li ha preguntat. Avui mateix es reuneix amb els consellers autonòmics del ram per abordar la tercera avaluació del curs escolar.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món