El govern espanyol ha establert l'obligatorietat de la mascareta a la via pública i en espais tancats si no es garanteixen les distàncies de seguretat. Entrarà en vigor aquest dijous i la policia serà l'encarregada de vigilar el compliment de l'ordre. El Ministeri d'Interior ha donat instruccions perquè, durant els primers dies, "les forces i cossos de seguretat potenciïn la funció pedagògica". Passat un marge prudencial de temps, ja es procediran a sancions d'acord amb unes indicacions.

Segons el Ministeri, quan la policia tingui coneixement de suposats incompliments a la via pública, "requerirà a la persona que cometi aquest incompliment que procedeixi a posar-se la mascareta o es retiri a una zona on sigui possible mantenir la distància de seguretat interpersonal". Si aquest incompliment es produeix en espais tancats d'ús públic o que es trobin oberts al públic, "es requerirà a la persona que abandoni aquest espai".

Només si la persona no atén el requeriment dels cossos de seguretat, "es podrà procedir a realitzar una proposta de sanció". Es farà a través de l'article 36.6 de la llei de protecció de la seguretat ciutadana.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram