En el marc de l'estat d'alarma pel coronavirus, el Cos Nacional de Policia (CNP) ha realitzat 55 detencions les últimes 24 hores per saltar-se el confinament i la Guàrdia Civil ha arrestat 20 persones per “comportaments insolidaris” de desobediència i resistència a l’autoritat. El director operatiu adjunt de la policia espanyola, José Ángel González, ha lamentat que hi ha una “tendència alcista” dels incompliments i ha avisat que els cossos policials tindran “tolerància zero”.

En roda de premsa aquest divendres al matí després de la reunió del comitè de gestió tècnic del coronavirus, González ha explicat que intensificaran els controls de trànsit per carretera aquest cap de setmana a les entrades i sortides de les ciutats. També es reforçaran les patrulles a aeroports i estacions de tren per evitar aglomeracions. González ha recordat que no es pot viatjar a les segones residències i que la població ha de quedar-se confinada al seu domicili.

Pel que fa al control fronterer terrestre, González ha constatat que cada cop menys gent intenta creuar la frontera. El primer dia de prohibició van fer 3.000 inadmissions mentre que dijous van ser 500. El responsable de la policia espanyola al comitè de gestió tècnic ha afirmat que en general hi ha una “bona col·laboració” de la població.

Detecten una festa a Madrid

González ha explicat que dijous van detectar una festa amb “gran quantitat de joves” a un “lloc inhòspit” i de “difícil visió” de Madrid. La policia ho va detectar amb un helicòpter que patrullava i va sancionar els joves.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món