La BBC s'ha fet ressò avui amb preocupació de la decisió de l'Ajuntament de Zahara de los Atunes (Cadis) de netejar amb lleixiu la platja de la localitat, pel dany ecològic que pot haver causat. L'Ajuntament ho va fer amb la intenció de desinfectar la platja pel coronavirus.

"Zahara de los Atunes va utilitzar tractors per ruixar més de 2 km (1,2 milles) de platja amb una solució de lleixiu, un dia abans que Espanya permetés als nens sortir del confinament per primera vegada", assenyala l'emissora britànica. "Els ecologistes asseguren que l'acció va causar "danys brutals" a l'ecosistema local", afegeix.

Captura de pantalla 2020 04 29 a les 22.29.53

La BBC recull declaracions d'una activista ecologista, María Dolores Iglesias, que es mostra indignada. "Han arrasat l'espai de les dunes i han anat contra totes les normes. Ha estat una aberració el que han fet, tenint en compte que el virus viu en persones que no són a la platja. És una bogeria", assenyala.

L'emissora també ha parlat amb un "funcionari local", Agustín Conejo, que admet que va ser una "decisió errònia". "Admeto que va ser un error, però es va fer amb la millor intenció", diu.