Òmnium Cultural insisteix en demanar la llibertat de Jordi Cuixart mentre duri l'estat d'alarma pel coronavirus. En una piulada, l'entitat ha carregat contra el govern espanyol i l'ha acusat d'ignorar les principals organitzacions de drets Humans del món.

Òmnium es pregunta "què més necessita" el govern espanyol "per fer efectiu el confinament a casa de Cuixart i la resta de presos amb 100.2". L'entitat independentista fa aquesta petició després que el Tribunal Suprem difongués un missatge en què avisava que si les juntes de tractament avalaven que els presos polítics passessin la quarantena a casa podrien incórrer en prevaricació i demanés que s'identifiqués els funcionaris que prenien la decisió.

L'entitat que presideix Jordi Cuixart ha compartit la petició de llibertat dels presos que ha fet l'organització irlandesa de defensa dels Drets Humans Front Line Defenders.

L'ONG assegura estar "molt preocupada" per la suspensió de l'alliberament temporal de Jordi Cuixart "atès l'elevat risc al qual s'exposa enmig del brot de Covid-19". A més a més, Front Line Defenders deixa constància del seu compromís amb l'"alliberament immediat i incondicional" de Cuixart ja que el considera "empresonat per les seves activitats legítimes i pacífiques en defensa dels drets humans".