Pedro Sánchez ja prepara la desescalada, que presentarà aquest mateix dimarts. Aquesta comportarà una reformulació dels equips de La Moncloa. Segons fonts del govern espanyol, a partir de demà dimecres el comitè tècnic de gestió del coronavirus es reconvertirà en comitè tècnic de la desescalada. Tindrà un perfil molt més polític. L'únic tècnic que quedarà és el director del Centre d'Emergències Sanitàries, Fernando Simón. En escena entra la mà dreta del president espanyol, el cap de gabinet Iván Redondo.

Aquest comitè de desescalada estarà presidit per Pedro Sánchez i hi estaran presents els quatre vicepresidents, Carmen CalvoPablo IglesiasNadia Calviño i Teresa Rivera. També els ministres autoritats delegades, Salvador Illa, José Luis Ábalos, Fernando Grande-Marlaska i Margarita Robles, la ministra de Treball Yolanda Díaz i la portaveu María Jesús Montero. També hi haurà el rostre més visible de la gestió del coronavirus, el doctor Fernando Simón.

Però aquí no acaba la representació política. També assistiran a les reunions el cap de gabinet de Sánchez, Iván Redondo, el secretari general de la Presidència, Félix Bolaños, el secretari d'Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, i el cap de gabinet de Pablo Iglesias, l'ex-JEMAD Julio Rodríguez.

Aquest mateix dimarts, després d'aprovar-lo al Consell de Ministres, el president Sánchez compareixerà des de La Moncloa per presentar el que han batejat com a Pla per a la transició cap a una nova normalitat. La roda de premsa estava prevista per a les dues del migdia, però podria endarrerir-se a la tarda.

Inicialment La Moncloa ha enviat una composició on no apareixia Simón, que ha estat corregida minuts més tard.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món