El Consell de Ministres té previst aprovar avui dimarts permetre que els nens de fins a 12 anys puguin sortir de casa seva durant el confinament pel coronavirus. Així ho va avançar Pedro Sánchez als presidents de les comunitats durant la trobada de diumenge, que els va avançar que les sortides serien amb les mateixes condicions restrictives dels adults.

El màxim responsable del gabinet tècnico de gestió del coronavirus del govern espanyol, Fernando Simón, ja va advertir dilluns que no es tractaria de deixar sortir els nens a jugar al parc sinó de sortides controlades. Així, els nens de fins a 12 anys podran sortir amb les mateixes condicions que els adults, és a dir, per anar a comprar, tirar les escombraries o passejar el gos. Les sortides s’hauran de fer a prop del domicili i en cap cas podran anar amb patinets, patins o bicicletes. Hauran d’anar sempre acompanyats d’un adult i mantenint la distància social.

Mascaretes infantils

Per ara, en espera que estiguin disponibles, no és obligat que portin mascaretes. Es preveu que d'aquí pocs dies les farmàcies disposin de mascaretes infantils reutilitzables i de diferents talles en funció de la edat. En principi, segons explica La Vanguardia, no hi ha previsió de fixar franges horàries per a la sortida dels nens.

Proposta del Govern

El Govern va avançar la setmana passada la seva proposta de desconfinament dels menors, molt més àmplia que la que presentarà el govern espanyol. Així, la proposta catalana preveia que poguessin sortir tots els menors d’edat. Així el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, va destacar que no tenia sentit deixar sortir només els nens fins als 12 anys.

Per la seva banda, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, insistia dilluns que el desconfinament dels menors pel coronavirus està vinculat a com evolucioni la pandèmia.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les afectacions que té a Catalunya, Espanya i el món.