L'anunci que a partir del 27 d'abril es permetrà a les famílies sortir a passejar amb els seus fills menors ha suposat una alenada d'aire per a molts. Ara bé, per evitar malentesos, el ministeri de Sanitat comença a incorporar la lletra petita, perquè ningú no s'equivoqui. La mesura, ha advertit el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, no significarà "obrir la porta perquè surtin a jugar amb el veïnat". 

El màxim responsable del gabinet tècnic de gestió del coronavirus del govern espanyol, Fernando Simón, ha advertit que "seran sortides controlades" i que "els nens no sortiran lliurement" per posar-se a jugar amb els de la resta del veïnat. 

Sobre com explica que el ministeri aposti per relaxar la quarantena precisament a aquell col·lectiu, els nens, de qui havia dit que són "vectors de transmissió", Simón ha argumentat que si bé és cert que "els nens són difusors de la malaltia", després de cinc setmanes de confinament "la probabilitat que estiguin infectats és molt baixa". 

Més enllà dels més petits de la casa, el ministeri estudia altres possibilitats, com permetre als espanyols sortir a fer esport en solitari. En canvi, Simón s'ha mostrat més reticent amb l'opció de permetre passejar a la gent gran, perquè tot i que no tenen més risc de contagi sí que són més vulnerables en cas que s'acabin infectant.