Malgrat admetre que, ara per ara, l'última paraula "la té Moncloa", el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, ha carregat contra les mesures del govern espanyol sobre el desconfinament progressiu dels infants i adolescents. En una entrevista a RAC1, el conseller considera que la mesura s'hauria d'ampliar fins els 18 anys tal com el govern català va exposar en la roda de premsa de dissabte passat: "No té cap sentit permetre airejar-se els menors fins als 12 anys. Dels 12 als 18 és un forat negre? La infància i l’adolescència s’han de tenir en compte de manera global".

El conseller considera que la Generalitat sempre va per davant de les decisions de la Moncloa i creu que avançar les mesures va condicionar, en menor mesura, que Sánchez mogués fitxa: "Si no haguéssim parlat nosaltres d’aquesta necessitat, potser no s’hagués fet pública. Nosaltres ja feia setmanes que treballàvem en la manera de desconfinar les criatures. No podem esperar l’Estat de forma contínua, estaríem aturats".

Malgrat el desconfinament que planteja, el Homrani està convençut que "la imatge de la mascareta es normalitzarà", també pels més petits de casa: "Els infants i adolescents també prendran consciència que el retorn serà complexe, hi haurà normes de distanciament i no hi haurà contacte físic durant temps. Estan assumint aquestes restriccions amb gran responsabilitat i ho posem en valor".

Les competències del govern català és un dels temes que més preocupa en la gestió del coronavirus per part del govern del president Quim Torra. Des del departament d'afers socials també es remet a aquest escull per analitzar la gestió, així ho admet el Homrani: "Ens han de deixar assumir les nostres competències i poder prendre les decisions de forma coordinada i corresponsable, però assumint cadascú les competències que té".