La consellera i portaveu del govern, Meritxell Budó, ha confirmat que el desconfinament dels més menuts, de moment, és tan sols una teoria: "No podem garantir que els nens i nens puguin sortir al carrer el dilluns 27 d'abril, dependrà de les dades d'aquesta setmana". Així ho ha recordat en una entrevista a Ràdio 4 on es remet a les conclusions dels científics. Aquesta setmana serà clau ja que "les dades epidemiològiques indicaran si podran sortir de forma endreçada i si els resultats no acompanyen, malauradament ens haurem de quedar a casa".

L'objectiu del govern de la Generalitat és que surtin el més aviat possible ja que es considera que és un col·lectiu vulnerable. Sobre l'última paraula, Budó admet que "ja se sap qui té la decisió final" però demana atendre's als criteris rigorosos que marquen els experts. L'altre aspecte és el com, de quina manera serà aquest desconfinament i aquí sí que la consellera considera que "és responsabilitat" del govern català descriure la manera de com es farà: "Tot i que ja sabem qui ho dirà, amb la Conca d'Òdena ja ens vem trobar amb el mateix cas".

El repartiment de les competències en el moment d'executar les accions és l'objecte de debat principal entre el govern de Sánchez i Torra. Budó va més enllà i demana també escoltar els municipis "que han de col·laborar tots i podran definir unes rutes". No els atorga competències però sí un "paper molt important".