"Hi ha gent que no para de buscar excuses per sortir al carrer". Ho ha exposat Josep Antoni Saumell, el sotscap de la divisió tècnica dels Mossos d'Esquadra durant l'atenció a la ciutadania per resoldre dubtes que s'ha fet per Twitter juntament amb Sergio Delgado, subdirector de protecció civil.

"Quan no tenim res a fer sembla que dediquem tot l'enginy a saltar-nos el confiament. Hem trobat de tot, des del que baixa 6 vegades a passejar el gos durant 2 hores. Sembla que estiguem buscant una excusa per trencar el confiament. Hi ha gent que baixa amb una cabra. No sé si és animal domèstic o no, però dubto que anteriorment sortís a passejar-la. Si continuem en aquesta línia sortirem amb una tortuga... Hem vist gent passejant un radiador. Tot això és denunciable. No ens queda cap més remei que aplicar la llei. Els denunciarem i els tornarem a confinar a casa seva", ha dit taxativament, recordant els imports de les multes, que van dels 600 als 30.000 euros. 

Saumell ha avisat que "la justícia acostuma a ser lenta però arribarà la denuncia. No ens enrecordarem del Covid-19 quan a algú li arribi una denuncia que potser li acaba destrossant la vida". "Que siguin conscients de la solidaritat i si no en tenen que els preocupi la sanció de la infracció que cometen", ha afegit.

Els Mossos asseguren que estan posant "moltes denúncies i multant moltes persones i trobant gent pel carrer que no hauria d'estar". I són taxatius: "O tots ens solidaritzem i agafem el compromís i trenquem les cadenes de contagi o tindrem un problema de cara el futur".

La policia demana que si es poden fer compres per internet, millor. Que no es vagi a les comissaries si no és estrictament necessari i demanen als empresaris que "facin un esforç" i no "posin la càrrega sobre els treballadors".