El coronavirus també té repercussions directes al Palau de La Moncloa. A banda dels positius de les ministres Irene Montero i Carolina Darias, i amb l’interrogant de la vicepresidenta primera Carmen Calvo, s’han detectat nous casos entre els treballadors del complex presidencial. Per aquest motiu, s’ha procedit a desinfeccions en diverses dependències per lluitar contra el coronavirus. La Moncloa té al voltant de 2.000 treballadors.

Segons ha explicat aquest dimarts el secretari d’Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, s’han desinfectat “algunes dependències de la Secretaria d’Estat de Memòria Democràtica”, que penja de la vicepresidència de Carmen Calvo. També s’han desinfectat “algunes dependències dels conductors de vehicles oficials”, on s’han diagnosticat “diversos positius”. Aquests casos, segons Oliver, estan sent degudament atesos i aïllats als seus domicilis. El secretari d'Estat no ha concretat més en la seva resposta.

Per altra banda, encara no hi ha resultats del test de coronavirus al qual va sotmetre’s la vicepresidenta Carmen Calvo. Segons van informar des de la Moncloa, la dirigent socialista va acudir diumenge a la tarda a la Clínica Ruber de Madrid i, "després de les proves mèdiques fetes, els facultatius van decidir que s'hi quedés per rebre el tractament prescrit per a la infecció respiratòria". Des de l'executiu espanyol van precisar que "entre les proves mèdiques fetes, s'ha fet el test del coronavirus".

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món