Els minuts de silenci han estat els encarregats de donar el tret de sortida als 10 dies de dol per les víctimes del coronavirus.

Espanya ha entrat aquest dimecres en el període de dol oficial més llarg de la història del país per homenatjar les més de 26.000 víctimes mortals per la Covid-19. Les banderes, que onejaran a mitja asta, lluiran un crespó al màstil fins el proper 6 de juny.

"Perquè és bo que la societat que treballa junta pel bé comú també pugui manifestar el seu dolor, perquè és digne consolidar els vincles socials amb un dol col·lectiu i unitari en record de totes les víctimes de la violència, el terror, les catàstrofes o la malaltia", ha publicat aquest dimecres el BOE.

L'ordre, signada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura que és "just homenatjar els compatriotes que han sacrificat la seva vida en compliment del deure davant una amenaça insòlita contra la salut i el benestar de la nació".

Al minut de silenci hi estaven convidats tots els òrgans i institucions públiques i privades, els ciutadans, a qui s'ha animat a participar des del lloc on es trobessin a les 12:00 h, als esdeveniments socials, culturals i esportius que se celebressin durant aquest període i també als actes que es facin per primera vegada fins i tot un cop s'hagi acabat el dol oficial.

De la seva banda, els reis Felip i Letícia i les seves filles, la princesa d'Astúries i la infanta Sofia, han guardat silenci al palau de La Zarzuela.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram