El ple del Parlament ha començat amb un minut de silenci des de l'hemicicle, per homenatjar les víctimes del coronavirus. El president de la cambra, Roger Torrent, ha instat els diputats i diputades a oferir el seu respecte per les persones que han perdut la vida durant la pandèmia —9.186 a Catalunya, segons xifres de dijous al vespre—, a l'inici de la sessió d'aquest divendres al matí. "Ens en sortirem, d'aquesta crisi, i continuarem caminant endavant", ha subratllat Torrent, just abans del minut de silenci.

El president de la Generalitat, Quim Torra, és present a l'hemicicle, que compta amb un total de 21 diputats i diputades, d'acord amb el que va establir la Mesa per respectar les mesures de seguretat.

El Parlament debat i vota aquesta tarda el projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2020. Seran els primers comptes del Govern en tres anys que arriben a la cambra i se sotmeten a votació, després que s'hagin prorrogat els pressupostos de 2017 els darrers dos exercicis. Els comptes s'han negociat amb el grup de CatECP.

La crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19 ha obert un escenari incert al país que ha portat la conselleria d'Economia a oferir als grups modificar els números, un cop estiguin aprovats, per afrontar les eventuals conseqüències econòmiques.

La crisi sanitària també ha allunyat l'escenari electoral, i Torra no anunciarà la data dels comicis quan els comptes rebin la llum verda de la cambra, tal com estava previst en un inici.