La ministra espanyola d'Afers Exteriors, Arancha González, ha intentat replicar avui el president Quim Torra a la BBC, però ho ha fet amb uns arguments que la realitat avui mateix desmentia. La realitat és tossuda. Torra va queixar-se ahir a l'emissora britànica que el govern espanyol es nega a aplicar un confinament total i que no ha tancat ni l'aeroport, ni els ports, ni l'AVE, i la ministra ho ha intentat desmentir donant una imatge fèrria de l'executiu de Pedro Sánchez visiblement exagerada.

"47 milions d'espanyols estan confinats a casa seva pel coronavirus, en un dels tancaments més durs d'Europa", ha proclamat González amb llenguatge hiperbòlic. Però el fet és que l'aeroport segueix obert, i els ports i l'AVE també, i a més s'han produit avui escenes que desmenteixen l'afirmació de la ministra.

L'entrevista de Torra a la BBC ha provocat nerviosisme en el govern espanyol, i s'hi han referit fins a 3 ministres (Arancha González, Fernando Grande-Marlaska i Margarita Robles). González no ha dubtat a parlar del president català a l'emissora britànica, fent evident que era una rèplica. "És temps d'unitat. Els ciutadans demanen que els governs central i autonòmics d'Espanya que siguin responsables. I espero que Torra ho estigui escoltant", ha arribat a dir.

En la seva entrevista a la BBC, el president català va subratllar que davant les peticions del Govern, seguint els consells d'experts i científics, per declarar el confinament de tot el territori català, l'executiu de Pedro Sánchez respon que no és necessari i que prefereix mantenir oberts els ports i aeroports.