Les declaracions del conseller d’Educació de la comunitat de Madrid posant damunt la taula la possibilitat de donar per tancat el curs escolar 2019-20 arran de la crisi del coronavirus han aixecat una polseguera que han obligat el ministeri a sortir a acabar amb les especulacions.

El conseller d’Educació madrileny, Enrique Ossorio, havia assegurat a Onda Cero que aquesta possibilitat s’estudiarà demà conjuntament amb el ministeri i totes les comunitats. “És un tema que caldria estudia, aquesta és una hipòtesi”, ha assegurat.

En aquestes declaracions ha explicat que en aquests moments Madrid treballa amb l’escenari que les classes presencials es puguin reiniciar poc després de l’11 d’abril i que això seria el desitjable. “No contemplem en aquests moments la possibilitat d’anar a setembre, encara que hem de reconèixer que en aquesta crisi moltes coses que no contemplàvem han succeït”, ha afegit.

En ser preguntada al respecte durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, la titular d'Hisenda, María Jesús Montero, s'ha limitat a remetre la decisió a la comunitat educativa, la qual cosa no ha fet més que donar volada a les paraules del conseller.

Posteriorment, però, fonts del ministeri ha rebutjat que es plantegi donar per tancat el curs el mes de març, tres mesos abans del previst, i han negat que la ministra Isabel Celaá tingui intenció de traslladar aquesta possibilitat als conseller autonòmics en la reunió telemàtica de la Sectorial d’Educació que celebraran dimecres.

La intenció de la ministra és, segons aquestes fonts, plantejar la flexibilització dels dies lectius, però no que el curs acabi abans d’hora.

El mateix conseller d'Educació madrileny ha hagut de sortir a corregir les seves declaracions.