Els militars deixen aquest dilluns de donar suport a la Guàrdia Civil en la seva tasca de control dels passos fronterers amb França i Portugal, però al voltant de 715 continuaran desplegats en l'Operació Balmis realitzant tasques de desinfecció i un altre tipus de suports a les forces de seguretat de l'Estat a causa de la pandemia del coronavirus.

Segons ha informat el Ministeri de Defensa, els membres de les Forces Armades actuaran a 27 localitats, un nombre molt menor de les gairebé 200 en les quals van arribar a desenvolupar la seva activitat un sol dia en els moments més durs de la pandèmia.

Dins de la reducció d'efectius i tasques en l'Operació Balmis de lluita contra el virus, els militars ja no ajudaran als guàrdies civils en els punts de control fronterers de Girona, Osca, Navarra, Pontevedra, Ourense, Zamora, Càceres i Badajoz, però mantindran la seva capacitat de fer-ho durant 24 hores per si fos necessària la seva reactivació.

Tasques de desinfecció

Al voltant de 715 militars continuen aquest dilluns desinfectant instal·lacions i donant suport a les policies i Guàrdia Civil en altres tasques, sense explicar als gairebé 3.000 del cos sanitari que també continuen ajudant en aquesta operació.

Aquest dilluns, els militars desinfectaran 10 residències de majors i un centre de salut, a més d'instal·lacions d'Ifema, Policia Municipal, Protecció Civil i Casa de la Cultura en Torrejón de la Calzada (Madrid) i marquesines d'autobusos de Leganés (Madrid).

Ensenyaran a més tasques de desinfecció a personal de l'Ajuntament de Callosa de Segura (Alacant) i posaran en marxa la fase 3 del projecte Àtila per desinfectar amb llum ultraviolada valent-se d'un robot. L'esmentat robot, Teodor, armat amb un emissor de llum ultraviolada realitzarà aquestes tasques en la residència Villa Consolació de Saragossa.

Finalment, els militars donaran suport a Creu Roja en el transport d'aliments en el municipi de San Cristóbal de la Laguna (Tenerife).