El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) d'aquest dimecres ha publicat l'ordre que determina l'obligatorietat de portar mascareta als espais públics com a mesura per prevenir el contagi de coronavirus. L'ordre tindrà plens efectes l'endemà de la publicació, és a dir, a partir del dijous, i es mantindrà mentre duri l'estat d'alarma. 

En concret, s'obliga a portar màscares a totes les persones a partir dels sis anys d'edat, excepte les persones que presentin algun tipus de dificultat respiratòria que pugui veure's agreujada per l'ús de la mascareta; persones per a les quals l'ús de màscara resulti contraindicat per motius de salut degudament justificats, o que per la seva situació de discapacitat o dependència presentin alteracions de conducta que facin inviable utilitzar-ne; el desenvolupament d'activitats en les quals, per la seva naturalesa, resulti incompatible l'ús de la màscara i per causes de força major o situació de necessitat.

L'ús de màscara serà obligatori a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres.

També és recomanable que la utilitzin els menors de tres a cinc anys.

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram