Durant l'estat d'alarma pel coronavirus no hi ha hagut abusos policials. Almenys això és el que ha assegurat el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, que ha admès que "en tots els col·lectius pot haver-hi actuacions impròpies". En tot cas, ha dit que són "casos excepcionals" que tenen les seves "conseqüències". Lluny d'admetre excessos dels cossos de seguretat de l'Estat, Marlaska ha reivindicat la seva "exemplaritat", i que ells són els primers que "volen apartar qualsevol element excepcional" que pertorbi aquesta "exemplaritat".

En resposta a preguntes de Vox i EH Bildu, el titular d'Interior ha assegurat que com a molt pot haver-hi "casos excepcionals, de disfuncions greus, que tenen conseqüències jurídiques". Ha garantit que "qualsevol acció impròpia té les seves conseqüències". Ha dit que "en tots els col·lectius pot haver-hi una "actuació impròpia" i ha defensat els cossos policials: "Són els primers que actuen sota criteris d'exemplaritat i que volen apartar qualsevol element excepcional que no atengui aquest criteri". Segons Marlaska, "estan garantint l'exercici dels drets i llibertats fonamentals".

En la seva intervenció, el diputat abertzale Jon Iñarritu ha recordat que s’han interposat més de 800.000 sancions, les mateixes que en “quatre anys de llei mordassa”. I ha ironitzat: “El govern pretén superar algun rècord?”.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món