La ministra de Defensa, Margarita Robles, s'ha mostrat tossuda en una entrevista al programa Al rojo vivo de la Sexta, i s'ha declarat en contra del confinament total de la població que reclama el president Quim Torra pel coronavirus. Robles ha defensat en sentit contrari que l'aeroport no es tanqui, i que no es paralitzi l'activitat per complet mentre defensava també que les mesures adoptades pel govern espanyol són positives, tot i l'increment diari de morts.

"Són mesures molt reflexionades i adequades. El nivell de mobilitat és molt limitat. Entenem que, en aquest moment, no són necessàries més mesures", ha assegurat. "És evident que mai res no és estàtic, però el decret que tenim ara és suficient. Crec que l'activitat no es pot paralitzar per complet, perquè hi ha les farmàcies i altres serveis que estan complint amb les mesures mínimes", ha argumentat la ministra.

Robles ha defensat la presència de l'Exèrcit a Catalunya, on fan accions de neteja sanitària de l'aeroport, dient que eren necessaris. "Aquest és el moment que un no ha de parlar de la seva esfera petita, sinó que ha de tenir una més gran generositat i amplitud de mires", ha deixat anar. Visiblement irritada, ha assegurat que ahir el president Torra va dir a la BBC que no es deixava als ciutadans catalans restar a casa seva (sic), i ha apuntat que ERC no està còmoda amb la posició del mandatari català. 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món