És, de llarg, el punt d'Espanya amb més malalts de coronavirus. Madrid frega ja els 2.000 casos i ja hi ha hagut una quarantena de morts. Finalment, el govern de la comunitat s'ha decidit a radicalitzar les mesures per combatre la propagació del Covid-19 i acaba d'ordenar el tancament de tots els locals de restauració i comercials a partir d'aquest dissabte. Només quedaran obertes els supermercats i les farmàcies. 

El decret per abaixar persianes de bars, restaurants, cinemes, botigues i discoteques s'ha pres en una reunió extraordinària del consell de govern, que ha presidit Isabel Díaz Ayuso i encara no s'ha comunicat oficialment. Aquesta mesura d'excepció, que deixarà sens dubte una imatge inèdita de la capital espanyola, arriba hores després que l'alcalde de la ciutat anunciés que prohibia l'obertura de terrasses a Madrid. 

Ja dilluns, el govern autonòmic va avançar-se a la resta de comunitats amb el tancament d'escoles i universitats durant dues setmanes, fins al 26 de març.

Amb tot, hi ha qui considera que no n'hi ha prou amb aquests passos i que, tenint en compte que Madrid és el principal focus, és imprescindible confinar la població, com ja s'ha fet per exemple amb Igualada i tres municipis més de l'Anoia. Una mesura dràstica que afecta més de 65.000 persones que, si se salten la prohibició de sortir podrien enfrontar-se a un delicte penal per desobediència.