Davant certa inacció del govern espanyol, els governs autonòmics i municipals actuen pel seu propi compte per combatre el coronavirus. Aquest dimarts, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha reforçat les mesures a la capital espanyola: la policia municipal multarà totes aquelles persones que no puguin “acreditar documentalment” que vagin a treballar. En aquest sentit, ha reclamat a les empreses que emetin justificants per als seus treballadors.

En una entrevista aquest dimarts al matí a Antena 3, l’alcalde de Madrid ha explicat que ha donat instruccions a la Policia Municipal perquè “totes aquelles persones que vagin pel carrer, diguin que van a treballar i no ho puguin acreditar documentalment, seran sancionades”. De la mateixa manera, seran multades aquelles persones que “facin servir estratagemes i picaresques per poder sortir al carrer”. I s’ha dirigit a les empreses: “Cal demanar-los que emetin aquesta declaració responsable als seus treballadors que diguin que han d’anar físicament al centre de treball”.

Per altra banda, Almeida ha reiterat una petició al govern espanyol: que suspengui les obres a la ciutat de Madrid. “Tenint en compte que són un focus de concentració i mobilitat, el més raonable, el més prudent, la lògica més elemental indica que s’han de suspendre les obres”, ha defensat, recordant que és competència de l’Estat.

En el debat sobre endurir les mesures de confinament, el dirigent del PP ha defensat que, com a mínim, s’han d’aplicar de manera “ferma” les ja adoptades, com assegura que està fent des del consistori.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món