El president francès, Emmanuel Macron, que és copríncep d'Andorra, ha anunciat finalment per carta al cap de Govern del país pirinenc, Xavier Espot, que respondrà favorablement a la demanda d'Andorra sobre material sanitari i que farà una donació de 200.000 euros al fons de solidaritat creat pel executiu.

En la missiva Macron destaca que des que va tenir coneixement de les necessitat de material sanitari expressada per l'executiu andorrà es va posar en contacte amb el ministre francès de Solidaritat i Salut, Olivier Véran, per "examinar amb la màxima atenció" la petició feta.

El copríncep d'Andorra afegeix que és "conscient i molt sensible a les dificultats que Andorra haurà d'afrontar" i per aquest motiu ha anunciat que, a més dels mitjans compromesos, ha donat instruccions als seus serveis a Andorra per fer la donació. Conclou que està "molt atent a l'evolució de la situació a Andorra" i expressa que els seus serveis són a la disposició de l'Executiu per ajudar a "lluitar contra aquesta pandèmia". Ha assegurat també a Espot "tot el suport personal en aquesta prova" i la solidaritat de França cap a Andorra.

Davant el creixent risc pel coronavirus, i davant el fet que Espanya i França no se sentien al·ludits,  Andorra va fer a finals de març una petició d'ajuda a nivell internacional, que va ser resposta per Cuba. 39 metges i infermers cubans van traslladar-se a Andorra el passat 29 de març, per ajudar als serveis sanitaris andorrans.