"I si Espanya és un dels països més afectats del món per la pandèmia de coronavirus, molt més que el que diuen les xifres oficials?". Amb aquesta pregunta, el diari francès Libération qüestiona la gestió i les dades que el govern de Pedro Sánchez dona sobre els contagiats a l'estat espanyol. El rotatiu va més enllà i fins i tot dubta sobre les xifres que s'estan donant dels morts: "El nombre de defuncions també està en gran mesura subestimat per Sánchez".

LIBERATION OK PORTADA CORONAVIRUS SANCHEZ

El diari francès acusa la manca de transparència al fet d'obviar les recomanacions dels experts i, fins i tot, molts mitjans de comunicació que també dubten de la fiabilitat del que publica el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Per tot plegat, ho acusa a "la manca de proves, no haver prohibit i aturat les reunions públiques quan el virus ja estava a la feina a principis de març, l'escassetat de kits i equips de protecció pel personal i una cultura mediterrània de la gran sociabilitat". 

Per fer la comparativa, el Libération cita la gestió portuguesa que en surt plenament victoriosa: "El nombre de morts oficials és quaranta vegades menys important al país veí perquè els portuguesos sí van prendre mesures": En definitiva, assegura que per tot plegat "el govern socialista ha canviat completament la seva estratègia, que ara pretén basar-se en el cribatge". I conclou que fins a un "90% dels contaminats" poden, en aquests moments, no estar comptabilitzats.