La ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, ha detallat en una entrevista a la cadena anglesa BBC l'estratègia del govern espanyol per sortir del confinament a partir del 26 d'abril. I ho ha fet amb una sèrie de mesures que no s'han confirmat a cap roda de premsa de l'executiu del president español Pedro Sánchez.

Segons Laya els passos a seguir són: "ús de mascaretes i desinfectant per a tothom, proves per identificar portadors asimptomàtics però contagiosos i l'ús de la tecnologia per empoderar la ciutadania". 

Durant l'entrevista al programa Newsnight BBC2la ministra va subratllar que aquests són els "tres elements essencials de l'estratègia" del govern espanyol per sortir de la crisi del coronavirus i va afegir: "Qualsevol retrocés del contagi requereix saber on estan els ciutadans, quants han passat ja per això i quants són immunes al virus. El grau d'obertura del confinament està relacionat amb el del coneixement que tinguis sobre l'estat de la societat".

Aquestes afirmacions es contradiuen amb les declaracions dels seus companys de govern. El ministre de Sanitat, Savaldor Illa, ha confirmat en paral·lel a les paraules de Laya que no estan "avui en condicions de dir què es farà el 26 d'abril" i que les decisions es prendran més endavant ja que "sempre s'ha dit que és una crisi dinàmica".