L'alcaldessa de l'ajuntament de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat que les forces armades ja han arribat a la ciutat per habilitar la Fira de Barcelona que acollirà les persones sensesostre durant els dies de confinament que queden: "Avui donem la benvinguda a la Unitat Militar d'Emergències que ens ha donat una resposta molt ràpida quan vem plantejar la necessitat d'un operatiu per allotjar fins a 1.000 persones sensellar i vulnerables que han de tenir un lloc digne i adequat per passar aquests dies de confinament". En segon terme, Colau també ha estès l'agraïment a la Creu Roja, les entitats socials i el ministeri de Defensa.

Les forces militars ja han començat a treballar aquesta tarda.

Colau ha definit el desplegament com "un gran operatiu d'emergència". Una idea que no comparteixen les principals associacions barcelonines que treballen per protegir la vida dels sense sostre. Per exemple, la Fundació Arrels considera que les mesures de l'ajuntament "són un avenç però no arriben a la majoria de les persones que viuen a carrer".

Actualment, només a Barcelona hi ha 1.200 persones que viuen al carrer. I de moment s'obriran 56 places a l’Espai Pere Calafell i 150 llits a la Fira de Barcelona. La resposta d'acollir a mil persones, tal com argumenta Colau, no és immediata.