JxCat contempla votar a favor del decret de confinament aprovat aquest cap de setmana pel govern de Pedro Sánchez per aturar l'expansió del coronavirus. Així ho ha apuntat el portaveu del PDeCAT, Marc Castells, tot i subratllar que el grup parlamentari encara no ha pres una decisió al respecte.

"Sempre hem mostrat una actitud propositiva, si són les mesures que hem reclamat des del govern del nostre país encara que arribin tard haurem de donar certa cobertura", ha admès Castells en una roda de premsa per videoconferència després de la reunió de la direcció del partit i on ha recordat que en els anteriors decrets de pròrroga i mesures subsegüents hi van votar abstenció i a favor.

El portaveu del PDeCAT ha evitat entrar en la polèmica provocada per la piulada del compte de Twitter d'ERC en què atribueix a les seves conselleries l'adquisició de material sanitari. S'ha limitat a puntualitzar que la feina el Govern és col·legiada de totes les conselleries i no d'un o altre partit. "Entenem que aquest tuit es desacredita per si sol. És desafortunat i no hi entrarem més"

On sí ha entrat és a la resposta que va suscitar aquesta piulada per part de l'esposa de Jordi Turull, Blanca Bragulat, que va exigir a la conselleria de Justícia que assumeixi les recomanacions de l'ONU sobre el confinament domiciliari dels presos. Castells ha apuntat que també el PDeCAT ha traslladat aquesta reclamació al departament d'Ester Capella.

"El que hem dit i ho hem dit on ho havíem de dir és que volem que els presos surtin de les presons i que puguin anar a casa. El tercer grau és la mesura en què haurien d'estar", ha reprochado.

El portaveu del PDeCAT ha assegurat que la direcció del partit en la seva reunió d'avui ha abordat només qüestions relacionades amb el coronavirus; que el procés de confluència amb JxCat ha quedat aparcat des del 12 de març, quan es va fer la darrera reunió; i que serà el president de la Generalitat, Quim Torra, qui haurà de dir si manté la voluntat d'avançar o no les eleccions, tal i com havia anunciat, davant la situació de crisi provocada pel coronavirus.