Aquest dijous, Junts per Catalunya tornarà a abstenir-se en la pròrroga de l’estat d’alarma que es votarà al Congrés dels Diputats. Segons ha explicat la seva portaveu Laura Borràs, ho faran no perquè “estiguin en contra de l’esta d’alarma”, però sí que estan en contra “de com l’ha aplicat el govern espanyol”. En aquest sentit, la dirigent de JxCat ha justificat que es mantenen en l’abstenció “perquè va arribar tard i malament”, i posa l’exemple del fiasco de la compra centralitzada de material sanitari. Per altra banda, el grup votarà a favor dels decrets laborals, com el del confinament total. En el de mesures econòmiques s’abstindran. Com ja van anunciar ahir, no assistiran al ple i votaran telemàticament.

Malgrat que votaran a favor del decret que establia el permís obligatori retribuït, el portaveu de Treball de JxCat, Genís Boadella, lamenta que les mesures “s’han fet amb precipitació i són millorables”. En aquest sentit, subratlla que “el millor exemple d’això és aquell BOE que regulava el permís de 15 dies i que, malgrat els anuncis previs, no va acabar sortint fins a la matinada del mateix dia de la seva aplicació”. No obstant això, votaran a favor dels decrets laborals per “donar seguretat jurídica a treballadors, autònoms i empreses”.

Pel que fa al decret de mesures econòmiques, el portaveu econòmic Ferran Bel sosté que “té una sèrie de mesures que el nostre grup venia reclamant”, però que “hi ha algunes d’aquestes que es queden curtes, que no hi són o que directament estem en contra”. Sí que en valoren la moratòria de lloguers i el programa d’ajudes directes, entre altres coses, però hi troben a faltar la moratòria de pagaments tributaris per pimes i autònoms. És per això que no poden donar “suport explícit” a aquest decret.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món