El Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa (TSJCM) ha descobert un desfasament de 800 morts per coronavirus a la comunitat. Segons ha publicat Vox Pópuli, el TSJCM ha informat que s'han expedit 1.921 llicències d'enterrament des de que va començar la pandèmia, xifra que supera amb escreix els 1.132 morts oficials registrats pel Ministeri de Sanitat, això representa un 69,7% més de morts que els registres oficials.

Així ho ha informat el Tribunal en un comunicat on també informa que es va començar a investigar el nombre de llicències expedides per garantir el correcte funcionament dels registres civils. Amb aquest comunicat es posen de manifest les dificultats que hi ha per gestionar les llicències d'enterrament.

Tot plegat a provocat que el TSJCM ha dictat un acord per prevenir als seus jutges dels resgistres civils per tal que es faci una identificació més exhaustiva de la causa de mort dels casos on apareixin processos patològics o causes que puguin ser compatibles amb el coronavirus.