N'hi ha prou amb les prevencions que està adoptant el Govern de la Generalitat per combatre el coronavirus? O cal anar més enllà i ser més contundents? És una de les discussions que planen a l'ambient aquests dies. El vicepresident del Parlament, Josep Costa -de Junts per Catalunya- ha demanat públicament que s'adoptin ja "mesures més dràstiques".

Segons costa, "l'excés de precaució sempre és millor que l'excés de confiança".  Per això defensa que si ja es preveu que d'aquí a uns dies caldrà adoptar mesures més contundents, "més valdria adoptar-les ja, sense esperar que la situació empitjori". 

El comentari no ha sentat gens bé a part del Govern. Qui ho ha manifestat amb més claredat és Gabriel Rufián. El dirigent d'ERC li ha recordat que "com a representants públics" han d'actuar amb una "responsabilitat major". "Intentem evitar el tertulianisme de bar i deixem que segueixin parlant els experts, si us plau". El diputat republicà a Madrid ha trencat una llança a favor de la gestió que estan fent les autoritats davant la crisi del coronavirus. "La informació està sent fluïda, directa i professional" i "la gestió, transparent, dinàmica i racional".