El coronavirus té tota mena de conseqüències més enllà de les sanitàries. També les té sobre els estudiants, que han vist els seus cursos interromputs per l'avenç de la pandèmia. Davant d'aquesta situació, el Govern italià està ultimant un decret llei per fer front ja a la tornada a les aules al setembre. Segons aquesta norma, tots els alumnes passaran al pròxim curs, independentment de les notes que obtinguessin durant el present curs truncat. O el que és el mateix: un aprovat general. Mentrestant, a Espanya, no hi ha cap novetat sobre el que passarà amb el curs escolar.

Segons l'esborrany que han publicat mitjans italians, confirmat per El País, el més probable és que les aules no tornaran a obrir-se fins al setembre. Aquell mes, podrien iniciar-se les classes amb els alumnes més endarrerits del present curs, per posar-se al dia, i iniciar més tard les classes generals. En tot cas, seran els comitès educatius els que decideixin quant es reprèn de l'anterior curs com a pont al nou curs.

Un altre front obert és el de la Selectivitat. Si les classes poguessin reprendre's el 18 de maig, es preveu que les proves d'accés a la universitat se celebrin de forma relativament normal, encara que no és l'escenari més probable. En cas contrari, tots els alumnes hi podran accedir sense realitzar l'examen final de curs. La prova consistirà en un examen oral d'una hora a través d'alguna plataforma online.

Mentrestant, a Espanya, poc se sap en aquest moment sobre què passarà amb l'actual curs acadèmic. Sobre la Selectivitat, fins a deu comunitats autònomes han decidit ajornar les proves al mes de juliol. Unes altres set autonomies han optat per esperar abans de fixar una nova data.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món