La ministra d'Igualtat, Irene Montero, va comunicar ahir des del seu departament que s'havia sotmès a una segona prova de Covid-19 i havia donat positiu. Aquest és el segon test després d'estar quinze dies en quarantena a casa seva, ja que se li va detectar que s'havia contagiat anteriorment. En tot moment, la ministra va traslladar des del seu departament que es trobava bé i també se l'ha vist atenent els mitjans de comunicació per videoconferència. 

Sobre el fet de permetre o no que es repeteixi una prova de coronavirus no hi ha una norma que decreti el permís o no a fer-s'ho, però sí uns protocols d'actuació que han estat d'ús obligat davant la situació i l'allau de contagis que reben cada dia els centres sanitaris. Així doncs, des del Col·legi de Metges de Catalunya recorden que actualment als qui no ingressen en un hospital no se'ls pot fer la prova ni a l'inici, ni al cap de 14 dies. El motiu és perquè no hi ha suficient disponibilitat de tests ni capacitat dels laboratoris per fer-lo a tothom. 

En paral·lel, l'anunci de Montero sobre els seus dos tests ha indignat a les xarxes, alguns metges i fins i tot la classe política. El candidat de Podemos a la Xunta de Galícia, Antón Gómez-Reino, ha admès que s'havia fet les proves i havia donat positiu, però s'havia esperat a ser atès com "qualsevol altre ciutadà" i admetia que entenia que la ciutadania critiqués que els polítics es fessin aquestes proves de forma prioritària. A través de Twitter, també s'han pogut llegir comentaris crítics amb Montero per part del personal sanitari.