El president francès, Emmanuel Macron, ha visitat un hospital de París i ho ha fet rebent a bona part del personal sanitari, molest amb les condicions en què han de treballar.

Macron a l'entrada del centre, i el col·lectiu mèdic a la primera planta han tingut una conversa on se l'ha qüestionat les ajudes que rep el sector de la salut i l'estat deficitari per afrontar la crisi del coronavirus. Aquesta és la conversa que les càmeres han pogut captar:

- Macron: La fi de la caiguda de les tarifes hospitalàries va ser abans. De totes maneres, és veritat que no hem compensat aquesta caiguda que s'ha produït durant 15 anys, teniu raó. Diria que potser no els van escoltar suficient però no em faré responsable de tot el que no es va fer abans.

- Personal sanitari: Sap que aquests treballs els fem perquè és la nostra vocació.

- Macron: Ho sé.

- Personal sanitari: Els fem perquè estimem la gent, som un hospital públic.

- Macron: Sap, soc l'únic de la família que no treballo en el sector de la salut.

- Personal sanitari: Nosaltres, els treballadors sanitaris som pobres i demà pot ser que siguem nosaltres els que ens haurem d'estirar en aquests llits. Ens agradaria fer això per nosaltres i la resta però amb la falta de treballadors no podem.

- Macron: Sí, els entenc.

Una imatge que topa amb la idea de qüestionar i retreure tot allò que calgui quan acabi aquesta crisi, tal com defensa el president espanyol Pedro Sánchez. A diferència del que s'ha vist a França, Sánchez no s'ha topat públicament amb el col·lectiu sanitari.