El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha previst que la Generalitat prengui mesures addicionals per controlar els contagis de coronavirus a Barcelona i ha esperat que les anunciï aquest mateix divendres perquè s'apliquin de forma immediata. "Cal actuar, cal prendre mesures posar sota control aquests brots", ha dit aquest divendres al matí en una entrevista a Onda Cero. Illa ha explicat que té pendent una conversa amb la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè l'informi sobre les mesures que plantegen a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. El ministre de Sanitat ha mostrat una "preocupació profunda" per la situació de la Covid-19 a Catalunya.

"Quedo en espera de la conversa" amb Vergés, ha dit, i ha explicat que la conselleria de Salut va estar dijous reunida fins tard per acabar de tancar les mesures. "Seran ells els que ho anunciïn", ha apuntat, i ha esperat que "ho posin en pràctica avui mateix". "La informació que tinc és que almenys estaven discutint prendre mesures que suposo que avui anunciaran".

D'altra banda, Illa ha afirmat que la situació al Segrià està "bastant estable", però "encara no hi ha garantia que la transmissió comunitària estigui controlada".

Cas Pujol: "La justícia funciona"

Per altra banda, Salvador Illa ha opinat que la decisió del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata de proposar jutjar la família Pujol Ferrusola per organització criminal demostra que "finalment la justícia funciona". El ministre ha dit que la interlocutòria que desgrana els fets investigats és "molt dura". "Relata uns esdeveniments molt durs" i "sorprèn veure els fets negre sobre blanc". D'altra banda, en relació amb la Casa Reial i la situació del rei emèrit, Illa ha defensat l'actual monarca, Felip VI, i ha afirmat que té un "paper exemplar". "Està en el lloc on ha d'estar", ha afirmat.