Salvador Illa es desmarca de l’alcalde socialista de Sant Andreu de la Barca, que ha declarat la consellera Alba Vergés persona non grata. “No ho comparteixo”, ha repetit el ministre de Sanitat fins a quatre vegades a la comissió del Congrés dels Diputats. El dirigent català ha defensat que es pugui criticar la gestió, però ha reclamat que “es tingui” en consideració l’”esforç” que estan fent tots els responsables sanitaris.

En resposta al diputat d’ERC Gabriel Rufián, el ministre de Sanitat ha sostingut que “es pot discrepar políticament d’una persona”, però que mai li ha “agradat”, en cap circumstància, “declarar ningú persona non grata”. En aquest sentit, ha assenyalat que “no comparteix la declaració que s’han fet d’una responsable sanitària”. I ha insistit: “No ho comparteixo i ho dic amb tota claredat perquè s’entengui: no comparteixo declarar persona non grata un responsable sanitari”.

 

En aquest context, Salvador Illa ha apel·lat tothom a “tenir en compte l’esforç que estan fent tots els responsables sanitaris” en la gestió del coronavirus.

L’alcalde del municipi, el socialista Enric Llorca, ha qualificat d'"irresponsables, insensibles i incompetents" els responsables del Departament de Salut per rebutjar tant l'hotel com l'hospital de campanya que havien habilitat, tot i saber que eren "necessaris".

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món