La Generalitat va sol·licitar l’aixecament del confinament específic pel coronavirus de la Conda d’Òdena. I el govern espanyol, després d’analitzar la situació, l’ha autoritzat. Així n’ha informat aquest diumenge el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha explicat que el seu departament dictarà una ordre ministerial en aquest sentit per a aixecar el cercle policial que aïlla Igualada i diverses poblacions veïnes.

Aquesta decisió, anunciada pel Govern de la Generalitat aquest dissabte seguint les instruccions del comitè tècnic del Procicat, comportarà l'aixecament del perímetre policial estàtic al voltant dels municipis d'Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí. El que sí es mantindrà són els controls estàtics.

Segons Salut, el creixement de la taxa de la malaltia s'ha alentit de manera notable a la Conca d'Òdena i es comporta de manera similar a la de la resta de la Catalunya Central, mentre que el número reproductiu bàsic (RO) de la malaltia a Igualada, amb data 3 d'abril, ja és una dècima inferior al de la resta de Catalunya.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món