Davant del nou episodi d’improvisació del govern espanyol, en aquest cas pel desconfinament rectificat dels nens, Pablo Iglesias ha volgut entonar el mea culpa. En la mateixa roda de premsa on ha detallat les condicions, el vicepresident segon s’ha volgut dirigir als mateixos menors: “Vull demanar-vos disculpes”. El líder de Podemos ha admès que no han estat a l’altura de les circumstàncies marejant la ciutadania amb els paràmetres d’aquest desconfinament.

Dirigint-se als infants des de la Moncloa, Pablo Iglesias ha assegurat que “és veritat que durant els últims dies i hores no hem estat tan clars com calia”, i que “quan s’han de prendre decisions molt difícils, de vegades podem fer malament les coses”. Per tot això, el dirigent morat ha volgut donar les gràcies als més petits “pel que heu demostrat” i per l’esforç que han fet. “El diumenge l’aplaudiment de la societat us el mereixeu els nens”, ha conclòs.

El problema va ser de comunicació. “És evident que no ho vam comunicar bé”, ha admès el vicepresident segon del govern espanyol. En aquest sentit, ha indicat que el que va aprovar el consell de ministres va ser una ordre genèrica que havien de concretar els experts dels ministeris.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les afectacions que té a Catalunya, Espanya i el món