Tot i ser el pa de cada dia, a part de llançar-se els plats pel cap, les administracions també uneixen esforços i quan ho fan, l'operació dóna resultats. És el cas de la feina que han fet la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona al llarg de les dues darreres setmanes per fer créixer els hospitals de referència de la ciutat a través de l'adequació de pavellons de centres esportius. El pla ha culminat aquest dimecres amb l'última ampliació, la de l'Hospital Clínic. En total, 550 llits extra preparats per rebre malalts de coronavirus

El desig dels qui s'hi han dedicat és que finalment no calgui fer ús d'aquests espais, perquè això voldria dir que mica en mica la propagació de la pandèmia va disminuint. El 26 de març passat es va desplegar l'operatiu per habilitar extensions de la Vall d'Hebron, el Clínic, l'Hospital del Mar i Sant Pau en recintes esportius propers als respectius centres. Al llarg d'aquests 15 dies, els pavellons del Claror Marítim, el CEM Guinardó, el CEM Olímpics i l'INEFC s'han convertit en plantes d'hospital. Entre els quatre espais podran acollir, si cal, més de mig miler de pacients. 

Avui han finalitzat les obres del més gran dels quatre recintes, el que s'ha allotjat a l'Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), a Montjuïc. Compta amb 252 llits que serviran per derivar malalts lleus de Covid-19 que no puguin ser atesos al Clínic. 

hospital campanya   hospital clinic   inefc   sergi alcazar (8)

Per ara, la idea és que les noves places disponibles a l'INEFC no s'ocupin. Des de la direcció del Clínic expliquen que esperen poder absorbir l'entrada de pacients amb la primera extensió que van fer, a l'hotel Catalonia Barcelona Plaza de la plaça Espanya, que es troba completament medicalitzat i que encara té marge per acollir pacients. De moment, de les 300 habitacions habilitades només se n'han omplert la meitat. Totes, amb malalts amb quadres lleus o moderats de coronavirus. La intenció, a partir d'ara, és anar omplint la resta d'espai de l'hotel per poder començar a atendre al Clínic pacients que no siguin de Covid-19. Només en cas que el Plaza se saturi començaria a utilitzar-se l'hospital de campanya de l'INEFC. 

Precisament aquest dimarts es va enllestir encara un altre recinte, Fira Salut, que s'ha ubicat a l'espai de Gran Via, a L'Hospitalet de Llobregat. Aquest el gestiona Bellvitge i té capacitat per arribar a atendre fins a 700 persones.