A l'Hospital de campanya instal·lat a Ifema, a Madrid, es poden veure les mateixes imatges que es veuen a la resta d'hospitals de l'Estat: centenars de malalts pel coronavirus, metges i infermers amunt i avall a corre-cuita i molta tensió.

Però l'Hospital d'Ifema, a més, ha deixat una altra imatge: la del deliri patriòtic. Cada dia la banda de la policia local de Madrid fa sonar l'himne d'Espanya "per animar els pacients i els professionals sanitaris".

Poc a poc, aquesta performance s'ha anat convertint en una tradició i aquest divendres s'han fet viral unes imatges on es pot veure una unitat de la UME quadrant-se per escoltar l'himne a les portes de l'hospital.

De fet, aquest mateix dimarts -Dia Mundial de la Salut- l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i la vicealcaldessa, Begoña Villacís, van participar en el suposat l'homenatge als sanitaris amb himne inclòs.

A més de l'himne, la policia també toca altres temes que s'han fet populars aquests dies de lluita contra el virus com Resistiré del Dúo Dinámico.