Els restauradors de Barcelona estan tips de la gestió de l'alcaldessa Ada Colau per fer front a la crisi del coronavirus. En un comunicat conjunt des del Gremi de Restauració asseguren que "critiquen durament l'alcaldessa Colau per mostrar-se insensible davant l'impacte ecònomic". I per això s'han mobilitzat i han crear un vídeo on se sumen moltes veus representatives de bars i restaurants centrats en una reivindicació principal: la condonació dels tributs durant un període mínim de sis mesos ja que consideren que l'ajornament d'aquests, l'única mesura adoptada pel govern municipal, "no té cap mena d'utilitat".

Des del gremi titllen "d'incoherència" les mesures de Colau i el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni: "Demanen més implicació de les altres administracions i a la vegada són immobilistes amb allò que tenen competència municipal". Entre algunes de les veus que es poden escoltar en el vídeo hi ha la de la xef Ada Parellada: "Demanem mesures reals de suport, no que ens el cobrin d'aquí a tres mesos"

Des del passat 14 de març, els negocis d'autònoms i pimes estan tancats, la majoria han tramitat un ERTO i preveuen que el problema es pugui fer més gran quan l'economia de la ciutat quedi malmesa després de la pandèmia. Mentrestant, critiquen que el consistori està preocupat per "fer efectiva la pujada d'impostos i taxes vivint completament aliè al context" actual.

El director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, explica que en els darrers dies han rebut "mostres de suport per part de diferents grups polítics de l'oposició". També demana que l'alcaldessa "s'apliqui el que exigeix al sector immobiliari i ella no fa: condonar els tributs que es cobren". Més de 200 restauradors han participat en aquest vídeo de denúncia i pensen publicar noves accions en els propers dies.