El Govern ha creat una borsa de voluntariat adreçat a treballadors de la Generalitat que en aquests moments es troben en permís a causa del coronavirus per reforçar a través de teletreball serveis bàsics o estratègics, segons ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

L'objectiu és reforçar el suport administratiu i tècnic en àmbits especialment sensibles com són salut, protecció civil i seguretat ciutadana.

 

La crida està dirigida a treballadors de la Generalitat que en aquests moments, a causa del confinament, es troben en permís per deures inexcusables de caràcter públic. 

L'acord adoptat avui pel Govern contempla també que les persones que disposen de dispensa total d'assistència al lloc de treball per l'exercici de funcions sindicals puguin també sol·licitar de manera voluntària l'atribució temporal de funcions per a la prestació de serveis bàsic i estratègics en àmbits que es considerin deficitaris.

El Govern insisteix en la crida perquè el govern espanyol decreti el confinament total. Budó ha replicat a les paraules del ministres de Salut, Salvador Illa, i a la vicepresidenta d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, en el sentit que no és possible aquest confinament advertint que "altres països ho han fet".

"És important poder prendre aquests mesura per sortir-nos-en i no es pot fer si el govern espanyol no decreta el confinament total. Quan abans el decreti abans podrem arribar a la solució", ha advertit