La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat en roda de premsa que el Govern català posarà en marxa un hospital de campanya a la Fira de Barcelona, davant el risc de saturació que pateix la Sanitat catalana a causa del coronavirus. Inicialment tindrà 300 llits i podrà ampliar-se a 2.000. S'hi destinaran 600 sanitaris. 

La consellera ha discrepat de les previsions del comitè d'experts espanyol i ha indicat que a Catalunya no s'ha arribat al pic, i que s'esperen més contagis. "Les nostres previsions en diuen que encara no estem al pic, i a més un cop traspassat el pic hi haurà tensió en el nostre sistema sanitari", ha advertit.

Pel que fa a les residències d'avis, Vergés ha indicat que treballen conjuntament amb la conselleria de Treball i Afers Socials, per trobar una solució. "Entre aquest cap de setmana i principis de la vinent, es reubicarà en hotels més de 160 persones que viuen a residències de gent gran i que presenten símptomes", ha indicat. I també s'enviarà personal de suport a les residències. 

Vergés ha pronosticat que en les properes dues setmanes es coneixeran els resultats de l'assaig clinic que impulsen Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà, per trobar una fórmula que dificulti el contagi. I també ha anunciat que han arribat 25.000 unitats de tests de detecció ràpida.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha anunciat que avui arribaran a Catalunya 130.000 mascaretes, 10.000 ulleres i 10.000 bates sanitàries. Budó ha donat les gràcies a la comunitat xinesa de Catalunya, que ha facilitat els contactes per comprar material.