Els habitants de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d’Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre, i les entitats descentralitzades de Sucs i Raimat s'han despertat aquest dilluns al matí amb contradiccions sobre el confinament total. Ara, el Govern de la Generalitat ha anunciat que manté el confinament de Lleida i aquests altres set municipis tot i el rebuig de la jutgessa.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut per demanar que els habitants de la zona facin cas de les recomanacions del Govern i que, per tant, es confinin. El president ha fet aquest anunci després que el jutjat d'instrucció número 1 de Lleida en funcions de guàrdia no ratifiqués diumenge l'ordre del Govern d'endurir el confinament de Lleida i set municipis més del Segrià.

Roda Premsa Quim Torra Pere Aragones_Palau_Segria- Maria Contreras CollEl president de la Generalitat durant l'atenció als mitjans d'aquest matí / Maria Contreras

En la resolució, notificada aquesta matinada, la jutgessa considera que la resolució del Govern "sembla una còpia" del decret de l'estat d'alarma del 14 de març del govern espanyol i afegeix que el que es vol és "eludir" l'estat d'alarma parcial previst a la legislació. 

"No acceptem la decisió d'un jutjat de guàrdia"

Torra ha estat contundent durant la seva intervenció i ha subratllat que el seu executiu no accepta "la decisió d'un jutjat de guàrdia". De la mateixa manera, ha volgut deixar clar que la decisió del confinament "no s'ha pres a la lleugera i ha estat consensuada amb experts".

torra aragonès govern   maria contreras

Imatge de la roda de premsa del president Torra i el vicepresident Aragonès / Maria Contreras Coll

El president reunirà aquest dilluns un Comité Executiu d'urgència per aprovar un decret llei per establir el pla de rebrots i actuar amb la contundència que calgui.

Aragonès recorda que la "potestat és de la Generalitat"

Torra ha comparegut acompanyat del vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, el qual ha recordat que les competències de Salut són de la Generalitat: "La potestat és de la Generalitat tal com ha decidit el mateix Estat".

 

El conseller i el president han coincidit en afirmar que s'estan posant "obstacles burocràtics" en una decisió que, consideren, és per la salut. Per tot això, Aragonès ha assegurat que "una mesura que es pot prendre ara no s'esperarà quatre hores a fer-la efectiva".