Ara per ara, el govern espanyol no té damunt la taula el tancament de l’espai aeri en el marc de la lluita contra el coronavirus. Malgrat tancar les fronteres terrestres amb França i Portugal, la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha assegurat que “no ens estem plantejant en aquests moments tancar l’espai aeri”. I si acabés passant, ha volgut deixar clar que això no afectaria els espanyols que es troben fora de l’Estat, a qui demana paciència

En una entrevista aquest dijous al matí a Onda Cero, la ministra d’Exteriors ha afirmat que “el govern no s’està plantejant tancar l’espai aeri”, i que “encara que això ocorregués, els nacionals sempre poden tornar al seu país”. Ha demanat “paciència” justament als ciutadans espanyols que es troben a l’estranger, perquè se’ls atendrà a tots, però potser necessita temps en funció del país on es trobin. No ha estat capaç de quantificar la quantitat d'espanyols que es troben a l'estranger de turisme perquè no tots s'han acostat a consolats.

Arancha González Laya ha posat l’exemple dels espanyols a Filipines. N’hi ha molts que estan a la capital del país, Manila, però molts altres que es troben per la resta del país i en illes. Abans de llogar un avió des de Manila, caldrà traslladar-los tots a la capital. “Per això necessita una mica de temps. Per això demano paciència, calma i responsabilitat”, ha dit.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus covid-19 a Catalunya, Espanya i el món